Ekonomi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Seracılara Kredi Paketi Detaylarını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katılmış olduğu TİM delegeler Çalıştayı kapsamında yeni bir destek kredi paketi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Ziraat Bankası tarafından sağlanacağı açıklanan bu destek kredi paket detaylarında seracılara düşük faizli, Hazine tarafından sübvanse edilen seracılık kredisi sunulacağı ilan edilmişti.

Berat Albrayrak tarafından duyurulan bu kredi detaylarına ilişkin detaylı bilgi ise Hüseyin Aygün tarafından açıklandı. İşte seracılara sağlanacak kredi ve detayları;

SERACILIK DESTEĞİ DETAYLARI

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak tarafından duyurulan kredi paketinin amacının seralarda yapılan tarımsal üretimin artırılması ve yeni seraların kurulması olarak açıkladı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın bu konuda yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı. 

“Paketimizde iki önemli unsur var. Birincisi, iki yıla kadar ödemesiz bir dönem veriyoruz. Totalde 7 yıla kadar vade vereceğiz. Peki 7 yıl gerekiyor mu? Bizim yaptığımız çalışmalar, teknik arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, bu söylediğimiz tarzdaki bir sera üretimiyle, yatırımıyla çok daha kısa vadede bunun tamamen geri dönüşümü mümkün ama biz buna rağmen daha rahat hareket edebilsin diye 7 yıla kadar vade verebileceğiz. Tabii bu vade yatırım kredisi için.”

PROJELERİNİN YÜZDE 75’İ KADAR DESTEK

Bu paket ile seracılara projelerinin yüzde 75’i kadar yatırım kredisi sağlanacak. Ayrıca bu krediler 2 yıla kadar ödemesiz ve 7 yıla kadar da vade imkanıyla sunulacak.

” Total yatırım kredisi ise kurguladığınız seraya göre. Vade kadar fiyat avantajıyla da karşılaşıyor olacaksınız ama bir yatırım kredisi ister sera olsun ister başka bir şey, mutlaka öz kaynağın bulunuyor olması lazım. Yüzde 75’ine kadar, yani sera 100 birimlik bir yatırımsa 75 birimini biz yatırım kredisi olarak vereceğiz. Yatırımı bitirdik, bir de işletme kredisi vereceğiz. Bunu da 14 ay vadede vereceğiz. 10 milyon liraya kadar olan yatırımlarda Hazine ve Maliye Bakanlığının desteği var. “

Detaylı bilgileri Ziraat Bankası müşteri hizmetleri yetkilisinden alabilirsiniz​​​​​​​

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir