Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Deprem Açıklaması: Göğsümü Gere Gere Söylüyorum…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşma yaptı ve deprem paralı konusunda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında Elazığ’daki deprem sonrası ‘deprem vergileri’ ile ilgili başlayan tartışmalara tepki gösterdi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“İşte o sordukları deprem vergilerinin 2003-2019 yılları arasındaki toplamı cari fiyatlarla 66 milyar lira. 2019 fiyatlarıyla 147 milyar liradır. Şu ana kadar depremlerin ardından yapılan ve depreme hazırlık için yürütülen çalışmalarda harcanan kaynak ise bu rakamların yaklaşık 5 katıdır.

Türkiye’yi onca acısının arasında bu tür tartışmaların içine çekenleri de kınıyorum ve sevgili milletime havale ediyorum.” dedi. ABD Başkanı Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” diyerek duyurduğu, sözde Ortadoğu Barış Planı’na da tepki gösteren Erdoğan, “İsrail kan dökerek bugünkü sınırlarına ulaştı gözü doymuyor. Bu planla işgal edilen Filistin topraklarının ilhakı amaçlanıyor. Filistin’i yok edecek bu planı asla tanımıyoruz.”

“GÖĞSÜMÜ GERE GERE SÖYLÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarının devamında Türkiye’nin en hızlı ve etkili afete müdahale faaliyetini yürüttüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu hakkında “Şahsım da hemen ertesi gün de olay yerine giderek, çalışmaları bizzat takip ettim. Elazığ ve Malatya’da halkla iç içe oldum. Helalleştik, dertleştik. Şunu çok açık net söylemem lazım. Türkiye en hızlı ve etkili afete müdahale faaliyetini göğsümü gere gere söylüyorum, bu depremde yürütmüştür.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir