Kamu Haberleri

4 Bin ASDEP Personel Alım İlanı Seçimlerden Önce Yayımlanır Mı?

2018 yılında alım yapılacağı açıklanan ancak alım ilanı yayımlanmayan ASDEP alımları binlerce aday tarafından merakla bekleniyor. Adayların son umudu ise yerel seçimler. Kamu kurumlarının çeşitli kadrolarda yüksek sayılarda personel alım ilanları yayımlamalarının ardından ASDEP alımları içinde yerel seçimlerden önce ilan yayımlanır mı sorusu akıllara geldi?

Peki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine yapılması beklenen 4 bin ASDEP Personel alım ilanı yerel seçimler öncesinde yayımlanır mı?

ASDEP PERSONEL ALIMLARI BEKLENİYOR

ASDEP personel alımlarına ilişkin son gelişme kısa süre önce yaşanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar ile ASDEP personel alımlarında bir düzenleme yapıldı. Resmi Gazete’nin 10 Ocak tarihli sayısında yayımlanan kararda ASDEP personeli alımlarına ocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümünden mezun olan adayların da başvuru yapabileceği kararı alındı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan bu karar alım ilanı öncesi işaret olarak algılandı. Bu kapsamda daha önceden eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının olması da ilanı bekleyen adayların umutlarını kuvvetlendirdi. 

ÖNE ÇIKAN TARİH

Kamu İlanları olarak 2019 ASDEP personel alım ilanlarına dair yeni gelişmelerin yaşanacağını ve ilanın Mart Şubat-Mart döneminde yayınlanacağını öngörüyoruz. Ancak daha önce ifade edilen 4 bin rakamında değişiklik olmasını da muhtemel görüyoruz. 

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir