Gündem

KYK Kredi Borçları Siliniyor Mu? Açıklama Yapıldı

MHP tarafından KYK kredi borçları hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada KYK kredi borçlarının gündeme gelip gelmeyeceğine yer verildi. Peki KYK kredi borçları silinecek mi? Detayları haberimizin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz...

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi tarafından KYK kredi borçları hakkında açıklamalarda bulunuldu. Bengü Türk adlı televizyon kanalında Cem Açıkgöz ‘ün konuğu olan MHP Konya Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Esin Kara sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtları ve KYK kredi borçları hakkında soruya cevap verdi.

Konu ile ilgili olarak “KYK borcu ne olacak? Bununla ilgili bir gelişme var mı?” şeklinde bir soru soruldu.

KYK KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Bunun üzerine verilen yanıtta ise şu ifadelere yer verildi:

“Bunun için şuan gündemde olan , gündemde bir şey yok. Aslında haklılar da. Şimdi eğitim herkezin hakkı olmalıdır. Devlet eğitimi ücretsiz şekilde sağlamalıdır. Üniversiteler ise gençlerin maalesef yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde hayatlarını idame ettirmeleri ve eğitimlerini alması içindir.

Aslında benim savunduğum ya da partimizin savunduğu şudur: KYK yani kredi borçları öğrencilere faizsiz olarak verilmelidir. Bu belirli bir tarihten itibaren TEFE TÜFE beyaz eşyay endekslenerek rakam getirildi. Ve maalesef günümüz şartlarında okuldan mezun olduktan sonra iki yıl içinde iş bulanların sayısı çok azdır.

Ve işe başlamadan devletin bunu istemesi mağduriyetler yaratmaktadır. En azından ana paralarının alınarak ya da ileri vadede işe girdikten sonra alınması için çalışmalar Milliyetçi Hareket Partisi tarafından vardır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir