Gündem

Meteoroloji’den Şiddetli Kar Yağışı Hakkında Önemli Uyarı !

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son değerlendirmeler kapsamında yeni bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada Ege ve Akdeniz kıyıları haricinde tüm yurtta yağışların etkili olacağı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında yeni bir açıklama yapıldı ve açıklamada Marmara’nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği ifade edildi.

METEOROLOJİK UYARI

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamanın devamında Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde yağış beklendiği vurgulandı. Bunun yanı sıra Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde yağış beklendiği vurgulandı.

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji tarafından yoğun kar yağışı uyarısında da bulunuldu. Buna göre Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir