Genel

Bazı sigara fiyatlarında indirime gidildi!

Bazı sigara fiyatlarına indirim yapıldı! Tabacco gurubunda bulunan sigaralara 2 TL indiririm uygulandı!

Sigaraya indirim yapıldığı konusu araştırılmaya başlandı. Evet bazı sigara fiyatlarında 2 TL indirime gidildi! Peki hangi marka sigaralara indirim yapıldı! İşte ayrıntılar…

SİGARAYA KAÇ TL İNDİRİM YAPILDI?

Geçtiğimiz günlerde sigaraya yapılan yüksek zamlar, vatandaşın çoğunu tütün içmeye yönlendirmişti. Brıtsh American Tabacco gurubunda bulunan bazı sigaralara indirim yapıldığı haberi geldi. 14 ve 14,5 TL olan sigara fiyatlarına tam 2 TL indirim yapıldı.

Sigaraya yapılan indirim 2 gün öncesinden uygulanmaya başlandı. 14,5 TL’ye satılan bir sigara 12,5 TL’ye, 14 TL  TL’ye satılan bazı sigaralar ise 12 TL’ye satılmaya başlandı. Peki hangi marka sigaralara indirim yapıldı?

HANGİ SİGARALARA İNDİRİM YAPILDI?

Sigara isimlerini belirtmak yasak olduğundan dolayı, hangi sigara markalarına indirim yapıldığını söyleyemiyoruz. Ama Tabacco gurubunda olan bazı sigaralara 2 TL indirim yapıldığını ve indirim fiyatlarının 2 gün öncesinden itibaren geçerli olduğunu ve raflarda bu ücretlendirme üzerinden yapıldığını söyleyebiliriz.

ÖNÜMÜZDE Kİ GÜNLERDE SİGARAYA ZAM YAPILACAK MI?

Alkol ve tütün ürünlerine ÖTV kanununun 12. maddesi gereği ÜFE oranındaki otomatik vergi zammı, 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmayacak. Dolayısı ile en azından haziran ayına kadar alkol ve sigaraya zam gelmeyeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca bunun yanında ileri ki günlerde Tabacco firması gibi henüz kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, diğer firmalarda sigara indirimine gidebilir!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir