Kamu Haberleri

Tarım Bakanı Pakdemirli: 10 Bin 551 Personel Ataması Talep Ettik

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine aylardır personel ataması yapılmadı. Geçmiş dönemlerde verilen sözlere rağmen atamaların gerçekleşmemesi üzerine adaylar kariyer planlaması noktasında mağduriyetler yaşadılar. Kamuilanlari.com olarak bizlerde yaptığımız haberlerle adayların bu sorunlarını dile getirdik. Yaşanan gelişmelerin ardından konuya dair çok önemli detaylar ortaya çıktı. 

TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ: MALİYE BAKANLIĞI’NDAN ATAMA TALEP ETTİK

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi sunmuştu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde bakanlık bünyesine personel alımlarına dair sorular yöneltildi. 

CHP Milletvekili Başevirgen tarafından verilen soru önergesinde; Tarım Bakanlığı’na personel alımı yapılıp yapılmayacağı soruldu. Ayrıca alım yapılacaksa hangi kadrodan kaç personel alımı yapılması düşünülmektedir? soruları yer aldı. Bu sorulara ek olarak ayrıca alımların ne zaman yapılacağı da soruldu. Bu soru önergesine ise Tarım Bakanı Pakdemirli’den karşılık geldi. 

10 BİN 551 PERSONEL ATAMASI TALEP ETTİK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli verilen bu soru önergesine şu ifadelerle yanıt verdi. 

Her yıl yayımlanan Bütçe Kanunu Hükümleri doğrultusunda Bakanlığımıza verilen açıktan ve kurumlar arası nakil kontenjan dahilinde, Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda personel alımları kadro durumu ve hizmet ihtiyacına göre, personel açığı olan branşlara Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

Bakanlığımızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli pozisyonda görev yapmak üzere toplam 10.551 sözleşmeli personel pozisyonu Devlet Personel Başkanlığı ve Maliya Bakanlığından talep edilmiştir. 

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com ÖZEL HABER (Aktif link bağlantısı verilmeden alıntılanamaz)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir