Gündem

MSB’nin Üzerinde Çalıştığı Lise, Önlisans ve Lisans Mezunlarının Askerlik Süreleri

Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni askerlik sistemi üzerinde çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’na sunulan ancak yeniden çalışılması istenen tasarı yeniden düzenleniyor. Bu kapsamda askerlik süresini daha da kısalmasının öngörüldüğü yeni düzenlemenin ilk detayları ortaya çıktı.

TEMEL ASKERLİK SÜRESİ 1 AY

Sabah Yazası Zübeyde Yalçın yeni askerlik sistemine dair bir yazı kaleme aldı. Yeni sistemde bedelli askerliğin kalıcı olmasının beklendiğinin ifade edildiği yazıda, temel askerlik süresinin ise 1 ay olması öngörülüyor. Ayrıca yeni sistemde lise, önlisans ve lisans mezunları için de askerlik süreleri değişmesi gündemde. 

Buna göre lise mezunlarının askerlik süreleri 1 ay zorunlu eğitimle beraber 9 ay yada 12 ay, önlisans mezunları için bu süreç 6 ay ve lisans mezunları için ise 3 ay askerlik. 

Bu sistem kapsamında bir ay askerlik süresini yapan vatandaşlar isterlerse geri dönecekler ve geriye kalan zaman için ücret ödeyecekler. Yada askerde kalarak vatani görevlerini tamamlayacaklar. Ancak bedelli yapacak olan vatandaşların ne kadar bir ücret ödeyeceği konusu halen belli değil. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir