Kamu Haberleri

Adalet Bakanlığı KPSS Şartsız 5 Bin Kamu Personeli Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığının 5 bin arabulucu alımı yapacağı fiade edildi. Söz konusu alımlarda KPSS şartının aranmayacağı da ifade edildi. Ayrıca ilana başvuruların Nisan ayında alınmaya başlayacağı da iddia edildi.

Adalet Bakanlığı 5 bin kamu personeli alımı yapacak. Söz konusu kamu personeli alımı ise arabuluculuk kadrosunda gerçekleştirilecek. Alımlar ise sınav ile yapılacak.

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı için başvurular sınavdan üç ay önce yani Nisan ayında alınacak. Alınacak olan başvurular sonrasında adaylar önce yazılı sınav aşamasına alınacak. Bu kapsamda ise yazılı sınav çoktan seçmeli beş cevap şıklı ve 100 soru olacak.

Sınav, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından yapılacak.

ARANAN ŞARTLAR

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı için adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların sınav başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

– Türk vatandaşı olmak,

– Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,

– Tam ehliyetli olmak,

– 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak,

– Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak,

– Arabuluculuk eğitimini tamamlamak,

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı için başvurular başladığında veya bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Gelişmeleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir