Kamu Haberleri

Yeni Dönem Bekçi Alımı İçin İçişleri Bakanlığından Açıklama Yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bekçi alımı hakkında açıklamalar yapıldı. Söz konusu açıklamada bekçi alımı ilanı tarihi için değerlendirmelerde bulunularak yeni dönem bekçi alımına ilişkin çeşitli ifadeler kullanıldı.

Yeni dönem bekçi alımı hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Polis Akademisi Başkanlığının 2020 yılı bekçi alım ilanı için geri sayım devam ederken il, ilçe ve köylere bekçi alımı bekleyen adaylar için İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  bekçi alımına ilişkin bazı bilgiler verildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı  bekçi alımı hakkında yaptığı açıklamalarında bekçi alımının daha önce en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapıldığını , ancak 2016 yılı sonrası yapılan bekçi alımlarında mezuniyetin liseye çıkarıldığını ifade etti.

Bunun yanı sıra Çataklı bekçilikle ilgili önceden ilkokul mezuniyetinin yeterli olduğunu ancak 2016 yılından sonra yapılan alımlarda lise mezuniyeti olduğunu ifade etti.

YAPILAN AÇIKLAMA

Yeni dönem bekçi alımı hakkında İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı’nın açıklamaları şöyle oldu:

“Bekçilikle ilgili önceden ilkokul mezunu yeterliydi. Ama 2016 yılından sonra yaptığımız alımlarda, Bu 2016 dan sonra aldığımız 19 bin 706 ‘nın yüzde 60 ‘ı lise mezunu , yüzde 15.91 ‘ü yüksekokul mezunu , kalanı ise lisans ve ön lisans mezunu istihdam ettik

Buna baktığımızda lise mezunu alım yaptık. Lise mezununun altında bekçi alımı yapmadık”

Yeni Dönem Bekçi Alımı
Yeni Dönem Bekçi Alımı

BEKÇİ ALIM İLANI GECİKECEK

İsmail Çataklı yaptığı açıklamalarının devamında 30 bin bekçi alımı için planlama yaptıklarını , alımların 2016 yılından beri yapılarak tamamlandığını belirterek yeni dönem bekçi alımı hakkında 30 bin alımın sona ermesinin ardından yeni bekçi alımı için planlamanın henüz yapılmadığını belirtti. Bu bağlamda bekçi alım ilanının gecikeceği ifade edildi.

Açıklamada bekçi alımı için bir tarih verilmedi. Planlama için çalışmalar henüz başlamadı ancak herhangi bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir