Ekonomi

Milyonlarca Kişiye Müjde ! Yeni Torba Yasa Geliyor

Ekonomi kulislerinde yeni bir torba yasa teklifinin hazırlandığı konuşuluyor ve söz konusu teklif ile önemli gelişmeler meydana gelecek. Bu teklifte KYK, vergi borçları ve sicil affına ilişkin düzenlemeler yer alacak.

Milyonlarca kişiye müjde geldi ve ekonomi kulislerinde yeni torba yasa teklifinin hazırlandığı konuşuluyor. Dünya Gazetesi’nin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarından yola çıkarak hazırladığı kulis haberi gündemi salladı.

Gazete’nin 10 Şubat 2020 tarihli sayısında yayımlanan ‘İş Dünyası’nın Gözü Sicil Affına Çevrildi’ başlıklı Canan Sakarya ve Hüseyin Gökçe’nin haberinde torba yasanın hazırlandığı belirtildi.

BAKAN ALBAYRAK’IN AÇIKLAMALARI

Bilindiği gibi konu hakkında Bakan Albayrak çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Albayrak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Milyonlarca Kişiye Torba Yasa Müjdesi
Milyonlarca Kişiye Torba Yasa Müjdesi

“Yapılandırma kararı verilirken bir mağduriyet var mı ona bakıyoruz. Borcunu düzenli ödeyen ile ödememeyi huy edinenleri ayırt edecek bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu konularda sahadan bize de bilgiler ve talepler geliyor. Başka bakanlıklarla birlikte toplumun geniş kesimini etkileyecek bir çalışma yürütülüyor”

Dünya Gazetesinin aktardıklarına göre uzmanlar, olası bir yapılandırma düzenlemesinin, 2019 yılı borçlarını da kapsaması ancak bunun için de Mart beyanname döneminden önce yasanın çıkarılıp, ikincil düzenlemelerin de hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler. Bunun yanı sıra Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de bir açıklama yaptı ve gelinen noktada piyasadaki tıkanıklığın aşılması için borçların yapılandırılmasının şart olduğunu ifade etti.

KULİSLERDE KONUŞULANLAR

TBMM’de ise muhalefet partileri yanı sıra Cumhur İttifakının ortağı MHP’li milletvekilleri de sicil affı ve yapılandırma konusunda seçim bölgelerinden yoğun talep geldiğini belirtiyorlar.

Bu torba yasa hakkında kulislerde hükümetin ekonomiyi rahatlatmak için bazı alternatif düzenlemeler üzerinde çalıştığı, bu düzenlemeler arasında KYK borçları, sicil affı ve vergi gibi borçlarla ilgili düzenlemelerin de olduğu ifade ediliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir