Gündem

Kadroya Geçemeyen Taşeronlara Kadro Gelişmesi ! TBMM Gündemine Geldi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer taşeron işçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ayrıca Gürer açıklamalarıda kadroya geçemeyerek taşeron firmada kalanların kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadroya geçemeyen ve taşeron firmada kalan işçilerin kadroya alınması konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

Konu ile ilgili olarak CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Sağlık Bakanlığının yanıtlaması istemiyle sağlık sorunları için yazılı soru önergesi verdi. Ayrıca CHP’li Gürer sağlık çalışanlarının sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

ÖMER FETHİ GÜRER’İN AÇIKLAMALARI

Ömer Fethi Gürer kadroya geçemeyen personeller hakkında yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor. Atanamayan 500 bini aşkın sağlık bölümü mezunları atama beklemektedir, atamaları bir an önce yapılmalıdır. Hastanelerde boş kadrolar doldurulmalıdır. Taşeron firmalarda hastane bilgi işlem, diş protez, laboratuvar, radyoloji görüntüleme merkezi, fizik tedavi seans usulü çalışanları, kiralık araç şoförleri, yemekhane, sosyal tesis ve aile hekimliği biriminde çalışanların kadroları verilmelidir”

Kadroya Geçemeyenler Hakkında Açıklama
Kadroya Geçemeyenler Hakkında Açıklama

“TAŞERON FİRMADA KALANLAR KADROYA ALINMALI”

Kadroya geçemeyen taşeronlar hakkında Gürer şöyle konuştu:

“İşçi kadrosuna geçirilenlerin tayin ve becayiş sorunu çözümlenmelidir; unvan ve görevde yükselme hakları sağlanıp enflasyon farkları ödenmeli, çalışma süreleri makul kılınmalıdır. 112 ambulans şoförlüğünde ve acil biriminde çalışmakta olan, 12/36 mesai sisteminde olanların hakları korunmalıdır. Taşerondan kadroya geçenlerin bir kısmının ücret sorunu devam etmektedir. Sağlıkta çalışanlardan atanamayanlar atanmalı, taşeron firmada kalanlar kadroya alınmalı, kadroya alınanların hakları verilmelidir. Çalışma süreleri mağduriyet yaratmayacak şekilde düzenlenmelidir. Sağlıkta sorunlara iktidar çözüm üretmelidir”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir