Gündem

İstanbul’da meydana gelen uçak kazası ile ilgili flaş gelişme!Yan Pilottan önemli açıklama

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde bir uçak kazası meydana geldi. O kaza ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yaptığı kaza sonrası 3 parçaya bölünen uçağın yan pilotu önemli açıklama bir yaptı.

İzmir- İstanbul seferini gerçekleştirdikten sonra, Sabiha Gökçen Havalimanına inmek üzereyken pisten çıkarak kaza yapan ve 3 parçaya bölünen uçak kazasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Pegasus Havayollarına ait olan uçağın yan pilotu açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak” suçundan başlatılan soruşturmada yan pilot Ferdinant Pondaag’ın tedavi gördüğü hastanede polis tarafından ifadesi alındı.

uçak

İnebileceklerini düşündüler

3 kişinin ölümüne 180 kişinin de yaralanmasına neden olan uçak kazası ile ilgili olarak yan pilotun, kendilerine ulaştırılan meteorolojik veriler ışığında inebileceklerini düşündükleri için indiklerini söylediği öğrenildi.

uçak

Kararı Kaptan Pilotla karar verdik

Tercüman eşliğinde ifadesi alınan yan pilot İnme kararına neden olan meteorolojik verileri hatırlamadığını söyledi. Havalimanına inme kararını kaptan pilot ile birlikte verdiklerini söylediği kaydedildi.

Kule bize inmeyin demedi

Kendisine sorulan bir çok soruyu hatırlamadığını söyleyerek yanıtlamayan yan pilot, Kulenin kendilerine ‘inmeyin’ demediğini ifade etti. Pondagg, indikten sonra uçağın kaydığını, kaptan pilotun uçağı pistte tutmaya çalıştığını ancak tutunamadıklarını sözlerine ekledi.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir