Kamu Haberleri

AK Parti’den Öğretmen Atamalarında Mülakat Açıklaması

TBMM Genel Kurulu’nda öğretmen atamalarında uygulanan ve son dönemlerde  sık sık gündeme gelen mülakat konusu ele alındı. Mülakatların araştırılmasına ilişkin sunulan bir kanun teklifinin görüşülmesi sırasında Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem söz aldı ve konuya dair açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ’DEN MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında 15 Temmuz sürecinden sona getirilen mülakat uygulamasının amacına dair bilgiler verdi. Mülakatların amacının öğretmenlerin bildiğini anlatabilmesi adına yapıldığını dile getiren Orhan Erdem şu ifadeleri kullandı.

”Öğretmenlikte de sadece bilmesi değil, bildiğini de anlatabilmesi adına, 15 Temmuzdan sonra, güvenlik hassasiyeti de dikkate alınarak KPSS dışında yeni bir mülakat getirildi. Sebebi, öğretmen olarak atanmış ama bunu yapmaya imkânı olmayan, konuşma, farklı engelleri bulunan kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları ve bunların öğrencilerinin yaşadıklarını bir nebze hafifletebilmek ve onları farklı alanda değerlendirmek adına bu mülakatlar getirildi. ”

HEPİMİZ HAK HUKUK NOKTASINDA AYNI HASSASİYETE SAHİBİZ

Orhan Erdem konuşmasında ayrıca güvenlik nedeniyle elenen öğretmenlerin durumuna dair de açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda bazı veriler paylaşan AK parti Milletvekili Erdem 60 bin öğretmende güvenlik nedeniyle elenenlerin sayısı bin dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in TBMM Konuşması

”AK Parti bu mülakatı sonradan, hassasiyetleriyle, İsmet Yılmaz Bakanımızın döneminde, 1 puanlık oynamanın bile bin öğretmenin önüne veya gerisine getirdiğini fark ederek, başta AK PARTİ’li vekillerimizin bu noktadaki önerileri, muhalefetten gelen bilgiler, sendikalardan gelen bilgiler üzerine mülakatı, sadece KPSS puanını vererek, güvenlik sorgulaması var ise eleme şekline getirdi. Şimdi, bahsettiğimiz konuda 60 bin öğretmen çağırılıyor, 20 bini alınacak. Üç mülakatta da -sordum- 1.000-1.100 arasında, güvenlik nedeniyle sorgulaması olan öğretmen adaylarından elenen oluyor. Bunun 20 bine yansıması… Belki 200-300 öğretmenimiz bu noktada, güvenlik bilgileri nedeniyle elenmiş oluyor; onun dışında hepsi ırkı, dili, geçmişi, partisine bakılmaksızın atanıyor. Bugün, atanan öğretmenlerimiz buradaki konuşmaları dinlediklerinde belki gülüyorlar çünkü biz hepimiz hak, hukuk noktasında aynı hassasiyete sahibiz.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir