Gündem

Uyarılar gelmeye devam ediyor: Oraya çığ düşebilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan çığ uyarısı ardından Artvin- Ardahan yolunda çığ meydana gelmişti. Müdürlük bugün Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için yeni bir çığ uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün resmi sitesi üzerinden meydana gelebilecek çığ faciasına karşı vatandaşları uyarmıştı. Bu uyarının ardından Artvin- Ardahan yolunda çığ düştü. Düşen çığı sürücülerin fark etmesi son anda bir felaket yaşanmasını önledi. Bugün yine Müdürlük tarafından çığ uyarısında bulunuldu.

Açıklama yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Yoğun kar yağışına karşı uyarı

Öte yandan Genel Müdürlük “yağışların akşam saatlerinden itibaren Hakkari ve Van’ın güney çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” diyerek vatandaşların yoğun kar yağışına karşı da önlem almasını istedi.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir