Gündem

Yeni Sistemde Askerlik Süresi Diplomaya Göre Belirlenecek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından çalışmaları devam eden yeni askerlik sistemi merakla bekleniyor. Vatani görevini yerine getirmemiş binlerce gencin yakından takip konu ile ilgili en büyük merak konusu ise süresin ne kadar olacağı konusunda. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan tasarıda temel askerlik süresinin 3 ay olarak belirlendiği ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sürenin uzun olması nedeniyle yeni çalışma yapılmasını istediği iddia edilmişti. 

TEMEL ASKERLİK 1 AY OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni çalışma başlatılan süreç ile ilgili yeni kulis bilgileri gelmeye başlandı. Bu kapsamda temel askerlik süresinin 1 ay olması bekleniyor. Bu eğitim eğitim seviyesi farketmeden tüm vatandaşların yapacakları süre. 

Temel eğitimin ardından askere devam edecekler için ise süre diplomaya göre belirlenecek. Süre olarak farklı gruplar ve diploma türüne göre 3, 6, 9 ya da 12 ay seçenekleri üzerinde duruluyor. Üniversite mezunları içinde er olarak askerliğini yapmak isteyenlerin süresi daha kısa olacak. 

Üniversite mezunu gençler için sürenin 6 ay olması beklenirken lise mezunu vatandaşların 9 ay olması öngörülüyor. Ayrıca bedelli olarak askerlik yapacakların ödeyecekleri ücret her yıl ekonomik koşullar, maliyetler göz önüne alınarak belirlenecek.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir