Ekonomi

Torba Yasa İle O Kişilere İkinci Maaş Düzenlemesi Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan tora yasa kapsamında yeni düzenlemeler gündeme geldi. Bu düzenlemeler kapsamında o kişilere ikinci maaş düzenlemesi de hayata geçecek.

KOBİ’lerin desteklenmesi için kredi garanti kuruluşlarına sağlanan kaynağın 35 milyar liraya çıkarılması, illegal bahis ve şans oyunlarının katalog suçlar kapsamına alınması gibi birçok düzenlemenin bulunduğu torba yasa Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu.

İKİNCİ MAAŞ BAĞLANACAK

Torba yasa teklifi kapsamında gazilere ikinci maaş bağlanması, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesi gündeme geldi.

Bunun yanı sıra Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınması, yivsiz tüfek, spor ve nişan tüfeği ile tabancaları izinsiz üretenlere yönelik hapis cezası gibi düzenlemeler yer alıyor.

Aylık bağlanan ve çalışmaya devam eden maluller ile harp malullerine, vazife malullüğü aylığı bağlanma tarihinden sonra geçen hizmetleri esas alınarak torba yasa düzenlemesi kapsamında ikinci maaş bağlanacak.

Bu düzenleme kapsamında en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödeme şartıyla, talepleri halinde yaşlılık aylığı da bağlanacak.

Torba Yasa İkinci Maaş Düzenlemesi
Torba Yasa İkinci Maaş Düzenlemesi

DİĞER DÜZENLEMELER

Tüm bunların yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan torba yasa teklifi kapsamında;

afet yaşanılan yerlerde elektrik, doğal gaz tüketim bedelleri, tahakkuk, tahsilatlarının süresi ve kapsamı belirlenerek 1 yıla kadar ertelenmesi gündeme geldi.

Bu düzenleme kapsamında dağıtım, tedarik şirketlerinin söz konusu ertelemeden kaynaklanan anapara haricindeki tüketicilerden tahsil edecekleri gecikme zammı da devlet tarafından karşılanabilecek.

CUMHURBAŞKANI KARAR VERECEK

Buna göre gecikme zammı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına Cumhurbaşkanınca karar verilebilecek.

Torba yasa düzenlemesi kapsamında gelişmeler oldukça okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir