Eğitim

ÖSYM’den Tüm Sınavlar İçin Nüfus Müdürlüğü Müjdesi

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemlerde kimlik kaybetme gibi nedenlerden dolayı sınavlarda çok sayıda aday mağduriyet yaşıyordu. Bu konuda geçtiğimiz dönemlerde bazı sınavlar için önlemler alınmış ve Nüfus Müdürlükleri sınav saatine kadar açık olmuştu. 

Söz konusu uygulama ise sadece YKS ve KPSS için uygulanmış ve mağduriyetler büyük ölçüde önlenmişti. ÖSYM tarafından konuya dair yeni bir açıklama geldi ve bu uygulamanın ÖSYM tarafından gerçekleştirilen tüm sınavlarda uygulanacağı açıklandı. 

ÖSYM’DEN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

ÖSYM tarafından gelen açıklamada 2019 yılında gerçekleştirilecek sınavlar öncesinde nüfus müdürlüklerinin açık olacağı bildirildi. Bu uygulama ile KPSS ve YKS dışında tüm sınavlarda kimlik kaybetme gibi nedenlerden dolayı yaşanan mağduriyetler en aza indirilmek isteniyor. 

Konuya ilişkin bilgi ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den geldi. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere kullandı. “Sınavdan önce veya sınav günü kimliğini kaybeden adayların mağduriyetini gidermek adına bugüne dek sadece YKS ve KPSS sınavlarında uygulanan nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulaması, 2019 yılında tüm basılı sınavları kapsayacak şekilde genişletildi”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir