Kamu Haberleri

Kredi Kartı Kullanan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor ! Yeni Düzenleme Geldi

Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 21 maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Buna göre kart çıkaran kuruluşların, kart hamilleri talep etmedikçe kart limitlerini artırmaları halinde para cezası uygulanacak.

Kredi kartı kullanan milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni gelişmeler meydana geldi. Konu ile ilgili olarak Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 21 maddeden oluşan birinci bölümü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi.

KANUN TEKLİFİNİN İLGİLİ BÖLÜMÜ KABUL EDİLDİ

Bu teklif kapsamında bankacılık sistemini tehlikeye düşürdükleri tespit edilen banka mensuplarının imza yetkisi geçici olarak kaldırılabilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifi kapsamında Kalkınma ve yatırım bankalarının taşınır ve taşınmaz mal ve hizmet bedellerinin ödenmesi suretiyle veya kar ve zarar ortaklığı yatırımları, taşınmaz, ekipman veya emtia temini, mal karşılığı vesaikin finansmanı, ortak yatırımların kanun uygulamasında kredi sayılması sağlanarak, değişen koşullar altında yeni finansman yöntemlerinin oluşması halinde bu yöntemlerin de kredi sayılabilmesi için BDDK’ye yetki veriliyor.

Kredi Kartı Kullananları İlgilendiriyor
Kredi Kartı Kullananları İlgilendiriyor

Bunun yanı sıra bir banka ile bankanın nitelikli pay sahipleri, banka yönetim kurulu üyeleri, genel müdürü, genel müdür yardımcıları ile başka unvanlarla istihdam edilseler dahi yetki ve görevleri itibarıyla bunlara denk veya daha üst konumlarda görev yapan yöneticileri ile bunların eş ve çocukları, birlikte veya tek başına, doğrudan ya da dolaylı olarak kontrol ettikleri ya da sınırsız sorumlulukla katıldıkları veya yönetim kurulu üyesi ya da genel müdürü oldukları ortaklıklar, bankanın dahil olduğu risk grubunu oluşturacak.

VARLIK FONU DÜZENLEMESİ

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi veya Türkiye Varlık Fonuyla yapılan işlemler kapsamında da düzenlemeler geliyor. Bu kurumlar tarafından çıkarılan ya da ödenmesi garanti edilen bono, tahvil ve benzeri borçlanma araçlarının kredi sınırlamalarına tabi olmayacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir