Gündem

Sağlık Bakanı Koca: Sağlıkta Şiddet Olaylarının Cezaları Artırılacak

Son dönemlerde yaşanan sağlıkta şiddet olayları gündemden düşmüyor. Hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına dair saldırıları ve yaşanan üzücü olaylar bu konuda adım atılmasını zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda hükümet sağlıkta şiddet cezalarını artırmayı planlıyor.

SAĞLIKTA ŞİDDET CEZALARI ARTIRILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu bir konuşmasında sağlıkta şiddet konusu üzerine durdu. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ele alan Bakan Fahrettin Koca bu konuda somut adımlar atılacağını dile getirdi. Bu kapsamda yeni bir çalışma hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu düzenlemenin yalnızca sağlıkta şiddet konusuna değil genel bir düzenleme olduğunu ifade etti.

Bu çerçevede genel şiddet, hırsızlık, gasp gibi olaylara verilen cezalarında değişeceğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları şu yönde. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Sağlıkta Şiddet Açıklaması

”Bu çerçevede Türk Ceza Kanunu’nda yeni bir düzenleme hazırlığı var Adalet Bakanlığı tarafından. Sadece sağlıkta şiddet değil, genel şiddet, hırsızlık ve gasp gibi benzeri suçlarda 2 yıldan daha az ceza alındığında mahkumiyetin olabilirliğiyle ilgili bir çalışma yapılıyor.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir