Eğitim

2019 YKS Başvuru Süreci Ne Zaman Sona Erecek?

ÖSYM Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru kılavuzunu ilan etmiş ve başvuruların ne zamana kadar yapılacağını açıklamıştı. Halen başvuru süreci devam eden 2019 YKS’ye ilişkin ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. 

2019 YKS BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı’nın (ÖSYM) web sayfası üzerinden yayımlanan 2019 YKS başvuru kılavuzuna göre; üniversite hayali kuran adaylar başvurularına 12 Şubat tarihi itibariyle başladılar. Bir süredir devam eden 2019 YKS başvuruları için son gün ise 6 Mart olarak açıklandı. Bunun yanında ayrıca sınava dair bilgiler de paylaşan ÖSYM; yayımladığı başvuru kılavuzunda 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2019-YKS), 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacağını bildirdi. 

ÖSYM takvimine göre 15 Haziran 2019 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştirilecek. 

ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunu ve başvuru sürecine dair detayları aşağıda paylaştığımız bağlantı üzerinden görüntüleyebilirler.

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuru kılavuzu için TIKLAYINIZ

ÖSYM ve YKS gelişmelerinden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir