Gündem

Sağlık Bakanı açıkladı: Coronavirüs nedeniyle Türkiye – İran sınırı kapatıldı!

İran'da coronavirüs yüzünden ölenlerin sayısının yükselmesi üzerine Türkiye –İran sınır kapıları geçici olarak kapatıldı. Kapıların kapatıldığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu.

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan daha sonra Avrupa ülkelerine yayılan coronavirüs kapı sınırımıza kadar dayandı. İran’da coronavirüs yüzünden ölümler çoğaldı. Bu durum üzerine iki ülke arasındaki sınır kapıları tedbir amaçlı kapatıldı. Durumu duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca “Bilim kurulumuz İran gündemi ile toplandı. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu özellikle çok yakından takip etmektedirler. Vatandaşımızı korumak adına karar almamız talimatı verildi.”dedi.

Kara ve demiryolu geçişleri kapatıldı

Bugün itibariyle bölgede kara ve demiryolu geçişlerinin kapatıldığını ifade eden Koca
“Bugün İran’da 3 adet kara hudut kapımız bulunmaktadır. Buna ilaveten Nahçıvan bölgesine açılan Dilucu sınır kapısı da mevcut. Bakanlığımıza bağlı bilim kurulumuzun tavsiyesiyle sınırda ilave tedbire ihtiyaç duyuldu. Kara ve demir yolu geçişleri bugün 17.00 itibariyle durduruldu. Hava trafiği de tek taraflı olarak durdurulacak.Tüm uluslararası uçuşlar yani İran’dan gelişler saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Karar koronavirüs tedbiri kapsamında alındı.” dedi.

Van’daki hastalarda coronavirüs tespit edilmedi

Van’da korku yaratan coronavirüs vakalarında ise yapılan testler sonucunda negatif olarak sonuçlarının alındığını söyleyen Bakan Koca durumla ilgili olarak “İran’dan ülkemize giriş yapan tüm yolcular tek tek kontrol edilmekteydi, belirtiler tespit edilirse gözlem altına alınarak numuneleri labaratuvarlarımıza gönderilmekteydi. Bu çerçevede dün ve önceki gün, 8 İran vatandaşı hastalık bulgularının olması nedeniyle ülkemize girişleri verilmedi. Van’da soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı.” açıklamasını yaptı.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir