EkonomiGündem

Aracı Olan Herkesi İlgilendiriyor ! Büyük Zam Geliyor

Dolar kurundaki artıştan dolayı akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi oluştu. Bu bağlamda akaryakıt fiyatlarına 16 kuruş zam yapılacağı ifade edildi.

Bilindiği gibi dolar kuru geçtiğimiz haftadan bu yana yükselişini sürdürüyor. Dolar kurundaki artış ise benzin fiyatlarında zam beklentisi oluşturdu. Buna göre bu geceden itibaren 16 kuruşluk bir artış bekleniyor.

ZAM BEKLENTİSİ OLUŞTU

Ayrıca motorin geçen haftayı görece sakin geçirdi. Konu ile ilgili olarak sektöre göre doların artmaya devam etmesi ve piyasalardaki hareketlilik motorin fiyatlarında da zam beklentisini gündeme getirebilir.

İç piyasada akaryakıt pompa satış fiyatlarını; Brent petrol, uluslar arası piyasalarda oluşan motorin ve benzinin ton fiyatı ve dolar kuru belirliyor. Küresel piyasalarda gerek Brent, gerekse de benzin ve motorin fiyatları “dalgalı” sayılabilecek bir seyir izliyor.

Küresel piyasalarda geçen haftayı benzin (tonu) 560, motorin 516 dolardan kapattı. Bu bağlamda Perşembe günü benzin 572, motorin de 526 doları gördü. Bu artışa dolar kurunun (6 TL 11 kuruşu aşması) da eşlik etmesi, benzinde 24 kuruşluk bir zammı gündeme getirmişti.

Benzin Fiyatlarına Zam
Benzin Fiyatlarına Zam

Buna göre gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına 16 kuruşluk bir zam gündeme geldi.

Motorin hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızla sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz…

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir