Gündem

Elazığ depremini önceden bilen uzman uyardı: O şehirde 7 büyüklüğünde deprem her an olabilir!

Elazığ’da meydana gelen, insanların evlerini ve canlarını kaybetmesine sebep olan 6.8 büyüklüğündeki depremi 2 ay öncesinden bilen Prof. Dr. Feyzi Bingöl yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Bingöl “7 büyüklüğünde bir depremin her an meydana gelebilir” uyarısında bulundu.

İran’da meydana gelip Van’da insanların ölmesine neden olan depremden sonra deprem uzmanları açıklama yapmaya devam ediyor. Prof Dr. Feyzi Bingöl Van’daki hasarlara ve İran’daki depreme ilişkin “Bu tür büyüklükteki bir depremden sonra normal olarak artçıları sürer ama daha çok 4’ün üzerindeki artçılar bir hafta kadar devam eder. Sonraki sarsıntılar uzun sürse de hissedilmez. Köy evleri için ‘4’ün üzerinde olanlar biraz daha riskli çünkü o bölgedeki evler kerpiç. Dolayısıyla depremlerden ve artçılarından onlar çok etkilenirler” açıklamasını yaptı.

7 büyüklüğünde deprem her an meydana gelebilir

6.8 büyüklüğündeki depremi 2 ay öncesinden bilen Prof. Dr. Feyzi Bingöl Türkiye’de yaşanabilecek depremlere ilişkin de vatandaşlara çok önemli uyarılarda bulundu. Bingöl, fay hattının Kahramanmaraş’a olan kısımlarının depreme gebe olduğunu söyleyen ünlü uzman 7 büyüklüğünde bir depremin her an meydana gelme olasılığı olduğunu dile getirdi.

O bölgeye dikkat edilmesi gerekiyor

Olabilecek depremin zamanı hakkında kesin konuşamadıklarını vurgulayan Bingöl, “Elazığ 6.8’lik depremden sonra Sivrice ve Doğanyol arasındaki bölge rahatladı. Orada artık yeni bir deprem beklemiyoruz ama oranın daha doğusuna doğru olan kısımlar Kahramanmaraş’a doğru olan kısımlar yine depreme gebe ve 6.8, 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı her an var yani her an deyince kısa sürede bugün yarın anlamında söylemiyorum. Ama orası depremin olabileceği yerlerden birisi. Ama 10 yıl sonra olur ama 15 yıl sonra olur onu bilemiyoruz, depremin zamanını hiçbir zaman bilemiyoruz. O bölge dikkat edilmesi gereken bölgelerden birisi” dedi.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir