Ekonomi

EYT Temsilcisinden ‘EYT’liler Toplantı Paralarını Nereden Buluyor?’ Sorusuna Yanıt

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yerel seçim öncesi seslerini duyurmak amacıyla Türkiye geneli farklı şehirlerde toplantılar düzenlediler. İzmir, Ankara, Adana başta olmak çok sayıda düzenlenen bu toplantılar ile EYT’liler, EYT Yasasının çıkmasını talep ettiler. 

EYT’liler tarafından düzenlenen bu toplantıların ardından ise EYT’liler parayı nereden buluyorlar? sorusu gündeme gelmişti. Bu soruya yanıt ise Kırşehir EYT Temsilciliğinden geldi.

EYT’LİLERDEN PARA KAYNAĞI AÇIKLAMASI

Kırşehir’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İl Temsilcisi Murat Erdem, kendi şehrinde düzenlenen EYT toplantısının giderleri hakkında bilgi verdi. Tutulan salonun sahibinin EYT’li olduğu için para verilmediğini ifade eden Mureat Erdem katılımcılara aldığımız çay ve şekerle ikramda bulunduk. Bunun maliyeti ise EYT’lilerin topladığı para ile ödendi, açıklamasında bulundu. 

Murat Erdem açıklamasında ayrıca siyasi olarak nitelendirilen toplantılara dair de açıklamalarda bulunarak toplantılarının hak aramak için yapıldığını söyledi. 

“Biz, siyasi partilerin temsilcilerini (HDP Hariç) davet ettik. Toplantımıza CHP ve İYİ Parti temsilcileri katılım sağladı. Toplantı siyasi içerikli olmadı. Amacımız devletimize asi olmak değil. EYT’lilerin kazanımlarını ve haklarını anlatabilmektir. Çözüm ve Ankara mitingi öncesi yapılan provokasyon uyarısı sonrası yapıldıktan sonra da dağıldık. Toplantımıza Kırşehir Emniyet Müdürlüğü görevlileri de davet edildi. Medyaya olumsuz yansıyan haber ise Kırşehir Temsilciliği olarak bizi üzdü. Amacımız siyasi partilere oy toplamak değildir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir