Gündem

Meteoroloji ‘den Çok Önemli Uyarı ! Bu Geceye Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapılarak son hava tahmini kapsamında uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son değerlendirmeler kapsamında önemli uyarılar yapıldı. Buna göre ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

GECEYE DİKKAT

Ayrıca Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Meteoroloji tarafından yapılan açıklamanın devamında hava sıcaklığının yurt genelinde 3 ila 5 derece artacağı ifade edildi. Ayrıca rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege’de zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ile Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına(60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiği vurgulandı.

Meteoroloji Uyardı
Meteoroloji Uyardı
YAPILAN UYARILAR

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:

Rüzgârın; sabah saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege kıyılarından başlayarak zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ile Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (75-100 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

İllere Göre Hava Durumu İçin TIKLAYIN. 

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir