Gündem

Prof. Dr. Sözbilir Uyardı ! 6,9 Şiddetinde Deprem Bekleniyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir yaptığı açıklamalarında Manisa depremi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sözbilir açıklamalarında 6,9 şiddetinde deprem olabileceğini ifade etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “Deprem ve Ödemiş” konulu söyleyişiye konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulunarak beklenen depremin şiddetini belirtti.

6,9 ŞİDDETİNDE DEPREM OLABİLİR

Sözbilir açıklamalarında Akhisar ve çevresinde 4 binden fazla depremin meydana geldiğini ifade etti ve “Enerji bir türlü boşalamadığı için çevredeki herhangi bir faya sıçradığında 6.9’a varana kadar depremler meydana gelebilir. Şuradaki iki fay bu potansiyele sahip. Bu faylar gerilim alanına sıçrarsa eğer daha büyük depremler de gelişebilir o bölgede” dedi.

Prof. Dr. Sözbilir Deprem Uyarısı
Prof. Dr. Sözbilir Deprem Uyarısı
ENERJİSİNİ ATAMADI

Bununla birlikte Hasan Sözbilir açıklamalarının devamında Elazığ’da yaşanan deprem felaketi sonrası bölgede yaptığı incelemeler sonucunda edindiği izlenimleri paylaştı. Prof. Dr. açıklamalarında Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depreme yer altının henüz yanıt vermediğini ve enerjisini atamadığını belirtti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir