EkonomiGündem

Milyonlarca Memur, İşçi ve Emekliye Çift Maaş Müjdesi ! Bakan Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamalarında emeklilik sisteminin değişeceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından emeklilik sistemi hakkında açıklama yapıldı. Birkaç gün önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından çok önemli açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamalara göre erken emeklilik için reform niteliğinde değişiklikler yapılacağı ifade edildi. Yeni ekenomi paketi kapsamında çift maaş ve çift emeklilik geliyor. Tamamlayıcı emeklilik adı altında 10 yıl daha çalışanlara çift maaş imkanı geliyor.

ÇİFT MAAŞ İMKANI

Emeklilikte 3600 ve 7200 prim günüyle günümüzde emekli olunabiliyor. 1999 öncesi ve 2008 sonrası olan modellerde şartların çok ağır olduğu biliniyor. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni reform paketinde emekli olanlara çift maaşlı çözüm üretecek. Konu ile ilgili olarak ilk emekliliğini prim günü açısından dolduranlar yaşı beklemek içi çalışmak zorunda kalıyordu. Yeni atılacak olan bu adım ile vatandaşlar yaşı beklemek için çalıştığı o sürede 10 yıl beklemek zorunda kalanlara çift emeklilik hakkı olacak. Çift emeklilik kapsamında çift maaş da alınacak.

Çift Maaş Müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yakın zamanda Yeni Ekonomi Paketini duyurması bekleniyor. Emeklilik reformu kapsamında çift maaş müjdesi geliyor. Tüm dünyada aktif olarak kullanılan sistem tamamlayıcı emekliliğin 2020 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Çift emeklilik ve çift maaş hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu işin hızlı bitirilmesine ilişkin talimat verdiği iddia edildi. Bu konu hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızla anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir