Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı ! Af Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Milyonlarca kişi tarafından af yasasının ne zaman çıkacağı araştırılıyor. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan af yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında ‘Af yasası ne zaman çıkacak?’ sorusuna yanıt verdi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda yargı paketi üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Meclis’teki komisyonlardaki çalışmalar bittiği anda hemen inşallah o da gelecek”

AK parti tarafından infaz sistemine ilişkin yasa teklifi üzerinde çalışılıyor. Bu teklif kapsamındaki belirlenen yöntemler ise şöyle:

Evde infaz
Hafta içi infaz
Hafta sonu infaz
Denetimli serbestlik

AF YASASI NELERİ KAPSAMIYOR?

Af yasası düzenlemesinde 6 suçu kapsamıyor

Terör
Mükerrer suçlar
Cinsel istismar
Uyuşturucu
Kasten adam öldürme
Organize suçları

Af Yasası Ne Zaman Çıkacak?
Af Yasası Ne Zaman Çıkacak?
EVDE İNFAZ

Belli yaşın üstündekilerin, belli suçlardan cezalarını evde geçirmeleri öngörülüyor. 65 yaş için 1 yıl, 70 yaş için 2 yıl, 75 yaş ve üstü için ise 4 yıla kadar kalan cezanın evde çekilmesi planlanıyor. Hamile kadınların cezalarını da evde geçirmeleri yönünde öneri teklifte yer alıyor. Uygulama elektronik kelepçe takılarak evlerinin dışına çıkılmaması şeklinde olacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir