Sözleşmeli Personel Alım İlanları

En Az 60 KPSS İle 1200 Devlet Memuru Alım İlanı Başvuruları Başladı

İçişleri Bakanlığı yayımladığı bir duyuru ile 1200 devlet memuru alımı yapacağını ilan etmişti. 81 şehirde bulunan valiliklere bağlı çağrı merkezlerinde görevlendirmek üzere yapılacak alımlarda lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolar bulunuyor. 

Söz konusu alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 21 Mart tarihi itibariyle yapabilecekler. Kamu İlanları olarak ilana başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken tüm koşulları sizlere aktarıyoruz. İşte 1200 memur alım ilanına başvuru detaylar;

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILIYOR?

İçişleri Bakanlığı’nın Merkez teşkilatı ile 81 İl Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlükleri emrinde istihdam edilmek üzere yapılacağı açıklanan 1200 memur alımında en dikkat çeken kadro Büro Memuru kadrosu. Bakanlık önlisans ve lisans mezunu adaylar arasında 964 Büro Memuru alımı yapacak.

Bu kadronun dışında lise mezunu adayaların başvuru yapabileceği Tekniker kadrosu ile Teknisyen ve Mühendis kadrolarına da alımlar olacak. Bu Çerçevede İçişleri Bakanlığı Mühendis Kadorsuna 36 personel, Elektrik Elektronik Mühendisi kadrosuna 42, Bilgisayar Teknikeri kadrosuna 31, Elektrik Elektronik Teknisyeni kadrosuna 127, Harita Teknikeri kadrosuna ise 10 personel alımı yapacak. Bu alımların dışında ayrıca Ariv Uzmanı için 20 kadro ve Şehir Plancısı kadrosu için ise 2 kadro ayrılmış. 

Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek bu alımlar 81 ilde yapılacak. Ancak sözlü sınavlar 9 merkezde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 9 bölge merkezi olarak belirlenen şehirler şunlar; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon, Samsun, Mardin ve Şanlıurfa

BAŞVURU KOŞULLARI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 1200 sözleşmeli personel alımı ilanına başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor. 

İlan metnine göre 1200 personel alımı için adayların öncelikle kadro farketmezsizin Devlet Memurları Kanununda yer alan tüm genel koşulları sağlamaları isteniyor. Bu genel koşullara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmiyor. 

Bu genel koşulların yanında ayrıca alımlarda ayrıca özel şartlarda bulunuyor. Bu özel şartlar ise alım yapılacak kadroların öğrenim şartı, KPSS şartı ve yaş şartı gibi şartlardan oluşuyor. Bu şartları sizlere Kamu İlanları olarak aşağıda aktarıyoruz. 

1200 Memur Alımı İçin Genel Koşullar

Öncelikle adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımaları gerekiyor. Bu şartlar;  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak.Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,Türk Ceza Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, koşullarından meydana geliyor.

Özel Başvuru Koşulları

ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), ön lisans mezunları için KPSSP(93) ve mesleki ve teknik lise mezunları için KPSSP(94) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak. 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1984 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı 1200 devlet memuru alım başvuruları internet üzerinden elektronik olarak yapılacak. Adaylar 21 Şubat tariihinden itibaren başvurularını bakanlığın internet sayfası üzerinden e-Devlet şifreleri ile başvuruda bulunabilecekler. Başvuru süreci 26 Şubat tarihinde sona erecek. 

Adaylar belirtilen bu tarihler arasında başvurularını elektronik olarak tamamlayacaklar. Şahsen veya posta yolu ile başvuruda bulunacak adayların başvuruları ise kabul edilmeyecek. 

İçişleri Bakanlığı 1200 personel alım ilan metni, illere göre kadro dağılımı ve tüm ayrıntıları görüntülemek için; TIKLAYINIZ

Kamu personeli alım ilanlarından haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir