Kamu Haberleri

Adım Adım İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Anlatımı ve Karşılaşılan Hataların Çözümü

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan 1200 sözleşmeli personel alım ilanına başvuru süreci 21 Şubat tarihi itibariyle başladı.

Çeşitli kadrolarda yayımlanan personel alım ilanına başvuruda bulunacak adayların yapacakları işlemleri ve başvurular sırasında yaşanan sorunları sizlere Kamu İlanlari olarak aktarıyoruz. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 1200 PERSONEL ALIMI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 1200 personel alımı ilanında adaylar Arşiv Uzmanı, Şehir Plancısı, Elektrik Elektronik Mühendisi, Bilgisayar Teknikeri, Teknisten, Büro Personeli kadroları için başvuruda bulunacaklar. 

Başvuru yapacak adayların öncelikle e-Devlet şifresine sahip olması gerekiyor. Başvurular internet ortamında elektronik olarak yapılacak bu kapsamda adayların e-Devlet şifreleri yoksa PTT aracılığıyla e devlet şifrelerini edinebilirler. 

E-Devlet şifresine sahip adaylar ise aşağıda verdiğimiz bağlantı adresi üzerinden başvuru formuna ulaşabilirler. e-Devlet şifreleri ile sisteme giren adaylar burada açılan formda kendi bilgilerini girerek formu dolduracaklar. 

ADIM ADIM BAŞVURU FORMU

Başvuru formunun ilk sayfasında kişinin kendisine ait bilgileri kontrol etmesi gerekiyor. Bilgileri doğru olan adaylar aşağıda ileri butonuna basarak KPSS bilgilerini kontrol ediyorlar. KPSS bilgilerini de onaylayan adaylar yine ileri butonuna basarak çalışma bilgilerini giriyorlar. Devlet kurumlarında çalışmayan adaylar hayır butonunu işaretliyorlar. Ayrıca bu bölümde en altta kamuda veya özel sektörde çalışan adaylar ile çalışmayan adaylar kendilerine uygun seçeneği işaretleyerek yeniden ileri butonuna basıyorlar. 

Öğrenim Bilgisi e-Devlet üzerinden gelen bilgiler doğrultusunda kontrol edilip onaylandıktan sonra yeniden ileri tuşuna basıyorlar. (Yurt dışı mezunları diplomalarında ki denklik bilgisini işaretleyecekler)

Daha sonra öğrenim durumuna göre kadro başvurusu yapılacak. Adaylar öncelikle hangi kadro için başvuru yapacaklarsa onu seçiyorlar. Örneğin Büro Personeli, daha sonra şehri seçiyorlar ve sol altta ekle butonuna basarak, kadro seçimini tamamlamış oluyorlar. 

Daha sonra adres, iletişim, askerlik, sağlık bilgilerini giren adaylar fotoğraf yükleyecekler. 

Fotoğraf Yüklemesi Nasıl Yapılır?

Adaylar öncelikle kendilerine ait ve mevzuata uygun bir fotoğraflarını belirli bir boyuta getirmeleri gerekiyor. Bunun için boyut küçültmesi yapabilirler. Bunun için;

* Fotoğrafınızı bilgisayara yükleyin, daha sonra paint programını açın, burada fotoğrafınızı 600×800 boyutlarına göre ayarlayın ve farklı kaydet butonu ile jpeg yada jpg formatında kaydedin. Fotoğrafınızı artık sisteme yükleyebilirsiniz. 

BAŞVURULARI GÜNCELLEME

Başvurularını tamamlayan adaylar bilgilerimi onayla seçeneği ile başvurularını tamamlayacaklar. Başvuru belgesi daha sonra lazım olacağından pdf dosyası bilgisayara kaydedilmeli ayrıca çıktısının alınması da gerekiyor. 

Ancak bilgilerinde güncelleme yapacak adaylar daha sonra bilgilerini güncelleyebilirler. Bunun için süreç 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. 

BAŞVURU HATALARI

Başvurular sırasında adaylar en çok fotoğraf yükleme konusunda hata yapıyorlar. Adaylar fotoğraflarını paint kullanarak yukarıda anlattığımız şekilde düzenleyebilirler. 

İkinci hata ise başvuru süreci dolmuştur yazısı. Bu hata konusunda henüz açıklama yapılmadı ancak ilk gün yoğunluğundan dolayı kaynaklanan bir hata olduğunu ve sistem younluğu azalınca normale döneceğini öngörüyoruz. 

Sizlerde karşılaştığınız hataları yorum olarak yazabilirsiniz. 

İlan detayları için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com ÖZEL HABER (AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN ALINTILANAMAZ)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir