EkonomiGündem

Benzin ve Motorine Yapılacak İndirim Tutarını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında benzin ve motorin fiyatlarına yapılacak olan indirim tutarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında benzin ve motorin fiyatlarına yapılacak olan indirim tutarını belirtti.

İNDİRİM TUTARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında “Bu geceden itibaren benzin de 60 kuruş, motorinde 55 kuruş indirimi uygulamaya alacağız” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Brent petrolün varil fiyatında yüzde 30’a varan düşüşle 31 dolar seviyesine gerileme görüldü. Bu durum OPEC ülkeleri için özellikle ayrı bir felaket.

Bizim için bir boyutu ile çok olumlu bir durum. Cari açığımıza olumlu tesir yapan bir gelişme. Bu bir resesyon olabilir mi? Temenni ederiz ki olmaz. Çünkü gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız gerek Ticaret Bakanlığımız bu konuda bütün tedbirlerini almış vaziyette.

Benzin ve Motorine İndirim
Benzin ve Motorine İndirim

Bu gelişme şu anda olumlu istikamette bu süreci idare ettiğimizi gösteriyor. Zaten faizlerdeki düşüşle de ayrı bir istikamette iş yürüyor. Bunun neticesinde yatırımlarda bir hareketlenme var. Bu hareketlenme istihdamda da hareketlenmeyi meydana getirmiş durumda. Bunlar bizim için büyük önem arz ediyor. Buradan bir müjdeyi de duyurayım.

Bu geceden itibaren benzinde 60 kuruş, motorinde 55 kuruş indirimi uygulamaya alacağız.

ATEŞKES AÇIKLAMASI

Benzin ve motorin indirimi açıklamasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye’deki ateşkes hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“(Suriye’de) Geçici bir ateşkes de olsa iyi gidiyor, 4 günü doldurduk. Temennim odur ki bu şekilde devam eder ve kalıcı ateşkese dönüşür.”

Ayrıntılar geldikçe okuyucularımızla paylaşacağız…

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir