Gündem

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Türkiye’de Her 4 Gençten 1’i İşsiz’ Açıklaması

TBMM Genel Kurulu’nda işsizlik sorununa dair bir konuşma gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından dile getirilen konuda her dört gençten birinin işsiz olması konusu konuşuldu.

TÜRKİYE’DE HER 4 GENÇTEN BİRİ İŞSİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında işsizlik konusunu ele aldı. Özellikle genç işsizlerin sayısına dair açıklamalarda bulunan Engin Altay konuşmasında milletvekillerine bu konu hakkında gençlerin halini düşünmelerini istedi.

”Bugün Türkiye’de her 4 gencimizden 1’inin iş arıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Çok doğru bir söz vardır: İşsiz insan sudan çıkmış balık gibidir. Parlamentomuzdaki tüm sayın milletvekillerinin bir an için sudan çıkmış bir balığın hâlini gözlerinin önünde canlandırmalarını ve Türkiye’de yaşayan her 4 gençten 1’inin şu anda sudan çıkmış balık gibi çırpındığını düşünmelerini istiyorum.”

‘HAYAT DOMATES VE SOĞANDAN İBARET DEĞİL’

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında ayrıca hayat pahalılığı konusuna değindi. Hayat pahalılığının önlenmesi konusun meclisin görevi olduğunu vurgulayan Engin Altay şu ifadelere yer verdi.

”Sayın Başkan, hayat pahalılığı ve işsizliğin yoğunlaştığı, yaygınlaştığı, arttığı ülkelerde huzur ortamı bozulur. Huzur ortamı önce evde bozulur, sonra sokakta bozulur. Bu bakımdan, Hükûmetin ve Parlamentonun Türkiye’de artan hayat pahalılığının ve işsizliğin önlenmesiyle ilgili gerekiyorsa bir güç ve iş birliği yapmak suretiyle aziz milletimizin hak ettiği refah, mutluluk ve huzur seviyesine Türkiye’yi kavuşturmak hepimizin görevidir. Hayat domates ve soğandan ibaret değildir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir