Gündem

YÖK’ten flaş uzaktan eğitim açıklaması!

Corona virüse karşı önlemler kapsamında Türkiye’de eğitim ve öğretim kurumlarında neler yapılacağı merak ediliyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın üniversitelerde 3 hafta süreyle tatil edildiğini açıklamasının ardından,uzaktan eğitimin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. YÖK ,16 Mart'ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacağını açıkladı.

Diğer ülkelerde corona virüse karşı eğitim öğretim kurumlarının tatil edilmesinin ardından, Türkiye’de okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusuydu. Bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından, okullarda 16 Mart’tan itibaren 1 hafta tatil ilan edileceği belirtilirken, üniversitelerde de 3 hafta süreyle tatil edildiği açıklandı. Ardından konu hakkında YÖK tarafından da açıklama yapıldı. YÖK, 16 Mart’ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacağını belirtti.

İdari ve akademik personele tatil yok

YÖK’ten gelen açıklamaya ek olarak, “Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye’deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek.” ifadeleri kullanıldı. YÖK ayrıca Üniversitelerdeki tatil süresince konferans, panel, sergi, toplantı, çalıştay, kongre gibi etkinlikler de düzenlenmeyeceğini de bildirdi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir