Gündem

Türkiye’de Corona virüsü (Covid-19) maske üretimini arttırdı!

Yozgat'ta maske üretimi yapan bir firmada üretimin arttırıldığı öğrenildi. Maske üretimi yapan Süleyman Doğan tarafından yapılan açıklamalarda, işçilerin artan siparişlere yetişebilmek için 3 vardiya çalıştıklarını belirtildi.

Tüm dünyaya yayılan corona virüs maske üretici firmaları da harekete geçirdi. Organize Sanayi Bölgesinde maske üreten bir firmada çalışan Süleyman Doğan üretimlerin artığını bildirdi. Basına artan meşke üretimine ilişkin açıklamalarda bulunan Doğan, siparişlere yetişmek için kapasite arttırdıklarını, yeni makineler aldıklarını ve vardiyaları arttırdıklarını bildirdi. Yurt içinde ise maske fiyatlarının aynı olduğunu söyleyen Doğan yurt dışında fiyatların çok arttığını dile getirdi. Doğan tarafından artan siparişlerle ilgili olarak “Bu yıl aldığımız 50 milyon siparişin 30 milyonunu teslim ettik, üretime devam ediyoruz. Yeni siparişlerimize de süre veriyoruz.” denildi.

Siparişler yüzde bine varan oranla arttı

Maske üreticisi Doğan, Corona virüsü sonrası ürünlerinin yüzde 80’ini Almanya, Fransa, İtalya, Danimarka, Hollanda gibi Avrupa ülkeleri ile Dubai ve zaman zaman da Çin’e gönderdiklerini ifade etti. Doğan, “Koronavirüsün çıkmasıyla maskeye yoğun talep oldu. Siparişlere yetişemiyoruz. Geçen yıl bugüne göre siparişlerimiz yüzde bine varan oranda arttı.” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir