Gündem

MHP’den Asgari Ücret Açıklaması: Vergiler Kaldırılsın Ek Destek Verilsin

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu’nda asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. Asgari ücret görüşmelerinin devam ettiği bu dönemde asgari ücretin ne seviyede olması gerektiğini ifade eden MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın konuşmasını sizlerle buluşturuyoruz. 

MHP’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından yapılan asgari ücret açıklamasında, son aylarda yaşanan hayat pahalılığı, geçim zorlukları, ekonomik sıkıntıların insanları olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. Bu konuda dikkat çeken bir ifade kullanan Mustafa Kalaycı ‘Vatandaşlarımız nimette en arkada, külfette en önde olmamalıdır.’ dedi. 

TÜİK tarafından enflasyon rakamlarını hatırlatan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı konuşmasında, on bir aylık enflasyon oranının yüzde 21.8 olduğuna dikkat çekti. Bu rakamın asgari ücreti ezdiğini dile getiren Mustafa Kalaycı Asgari ücrete yapılan artış enflasyonun altında kalmıştır, dedi. 

”Asgari ücrete yapılan artış enflasyonun altında kalmıştır. Mevzuattaki tanımına göre asgari ücret, işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün şartlarına göre asgari düzeyde karşılamaya yönelik ücrettir. Ancak asgari ücret belirlenirken Anayasa ve ilgili mevzuat hükümleri göz ardı edilmektedir. Asgari ücretin, çalışanların asgari gıda ihtiyacını bile karşılamadığı ortadadır. Ayrıca, çalışanlar üzerinde ağır vergi yükü bulunmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılmasını, asgari ücretlilere büyük şehirlerde ulaşım desteği verilmesini, asgari ücretten vergi alınmamasını ve çalışanların, asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılmasını gerekli görüyoruz.”

Asgari Ücret Haberlerinden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir