EkonomiGündem

Asgari Ücretli Çalışana 450 Lira Ek Ödeme Yapılacak

Asgari ücretli çalışanlara müjde niteliğinde bir haber geldi. Buna göre 463 lira ek ödeme meclis gündemine geldi. Bunun yanı sıra SGK tarafından da bir jest gündeme geldi ve 450 ek ödeme yapılması beklendiği ifade edildi.

Asgari ücretli çalışanlar ile emekli vatandaşlara 463 lira ek ödeme müjdesi geldi. İkramiye için kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine geldi. Bunun yanı sıra SGK tarafından da bir jest gündeme geldi ve 450 lira eködeme yapılması beklendiği ifade edildi.

“Asgari Ücretliden Vergi Alınmasın” yasa tasarısı gelmişti ve reddedilmişti. Ancak bu teklif için birçok parti tarafından çekimser oy kullanılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da canlı yayında “Sürprizlerimiz ve iyileştirmelerimiz” olacak açıklaması sonrası gözler neler yapılacağını çevrildi.

450 LİRA ÖDEME

Asgari ücretli vatandaşlara 3 ayda 1 vergi alınmaması yasası onaylanacak gibi gözüküyor. Ancak bu konu hakkında net bir açıklama yapılmadı. Bu bağlamda asgari ücretli çalışanlara yılda 4 defa 463 lira eködeme yapılması bekleniyor.

Asgari Ücretliye 450 Lira Ek Ödeme
Asgari Ücretliye 450 Lira Ek Ödeme

Asgari ücret için gündeme gelen bir diğer fikir ise asgari ücretli için sigortaya ödenen paranın üç ayda bir yarısının ödenmesi ve yarısının işçiye verilmesi şeklindedir. Bu bağlamda SGK tarafından da bir jest yapılmış olacak ve asgari ücretlinin eline gelecek olan eködeme 450 lira olacak.
Torba yasaya asgari ücretliye ek ödeme maddesinin konulması bekleniyor. Eködeme hakkında herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir