Ekonomi

Maliye Bakanı Albayrak: 2019’da 2 Buçuk Milyonluk İstihdam Yapacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘2019 İstihdam Seferberliği’ programına katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Maliye Bakanı Albayrak  ekonomi gündemine dair atılan adımları değerlendirdi. Bu kapsamda atılacak adımlara dair de açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak istihdam konusuna değindi. 

MALİYE BAKANI ALBAYRAK’TAN İSTİHDAM AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iş dünyasıyla buluşma programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında 2019 yılı istihdam hedefine dair açıklamalarda bulundu. Bu konuda hükümetin atacağı adımlar hakkında bilgi veren Bakan Berat Albayrak şu ifadeleri kullandı. 

”2019 yılında 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz. Bugün Türkiye istihdam alanında devrimi yaşadığı bir günü yaşıyor. Hükümetimiz çok zor dönemde göreve geldi. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlayan finansal dalgalanmaların etkisini en aza indirmek için güçlü duruş sergiledik. Bu süreçte uzun vadeli programlar hazırladık. Hedef ve stratejimizi belirledik ve çalışmalara hızla başladık. KOBİ, esnaf ve sanayicimiz günbe gün rahatlama hissediyor. 2009 yılından bu yana 10 milyon yeni istihdam oluşturuldu. Bölgesel istihdam teşviklerini bir yıl uzatma kararı aldık. 6 puanlık SGK teşviği 2019 yılında da devam edecek.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir