GündemKamu Haberleri

Son dakika! Bakan Koca’dan corona virüsü hakkında önemli açıklamalar!

Son dakika…Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de artan corona virüsü vakalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Koca açıklamasında, “Riske karşı yapılması gerekeni yurttaş olarak biliyoruz. Düşmanımızı iyi tanıyoruz. Sağlık altyapımız iyi halde.” İfadelerini kullandı.

Bilim Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada yayılan sahte belge üzerinden örnek veren Koca, panik yapılmaması gerektiğini dile getirdi. Bakan Koca açıklamasında, “ Sabah sahte belge yayınlandı. Kamuoyununa gizli diye sunuldu. Amaç güven kaybı yaratmaktı. Paniği amaçlayan yalan haberlerle mücadele virüsle mücadelenin bir parçasıdır. Panik duygusaldır. Akla uygun değildir. Panik toplumu kaçınacağı riske iter. Duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz. Halkımızın sağ duyusu, devletimizin organizasyon gücü kadar önemlidir. Türkiye’deki tablo diğer ülkelerdeki tabloyla özdeş değildir. Birçok ülke kontrolü kaybetmiştir. Artık tanılardan çok kaybedilen hasta sayısı açıklanmaktadır.” İfadelerini kullandı.

İşte Bakan Koca’nın corona virüsü hakkında diğer açıklamaları: 

Pozitif çıkan yeni vakalarımız var, ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut. Bu akşam toplam vaka sayısını açıklayacağım.

Riske karşı yapılması gerekeni yurttaş olarak biliyoruz. Düşmanımızı iyi tanıyoruz. Sağlık altyapımız iyi halde.

Burada özellikle laboratuvar sayımızı ilk önce 16’ya daha sonra bütün büyük şehirlerde çalışmaya, kiti ise bütün ülkeye vereceğiz. Hızlıca hareket ederek daha fazla fayda almaya çalışacağız. Ayrıca Umre’den gelen 5 binin üzerinde vatandaşımızı gözleme aldık.
Türkiye’deki tablo diğer ülkelerle özdeş değildir. Biz genel tabloyla kıyasla şanslı durumdayız. Hastalığın yayılmasını kontrol altına alabiliriz.

Laboratuvar sayısını 6’dan 16’ya devamında bütün Büyük şehirlerde çalışmayı amaçlıyoruz. Yani test daha çok şehir de yapılacak. Vakit kaybı olmayacak.

Umreden gelen 5 binin üzerinde vatandaşı gözlem altına aldık. 14 gün süreyle gözlem altında tutacağız. Daha sonra taramadan geçireceğiz.

Bu arada tüm etkinlikleri durdurduğumuzu biliyorsunuz.

Ayrıntılar geliyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir