Gündem

Corona Virüsü Nedeniyle Market ve Pazarlar İçin Yeni Dönem

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan corona virüsü için alınan tedbirleri açıkladı. Bakan Pekcan açıklamalarında 81 ilin Valiliğine talimat gönderildiğini ve sebze ve meyvelerin eçilmeden satılacağını tezgahlar arasında da sosyal mesafe boşluğu bırakılacağını ifade etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamalarında alınan corona virüsü tedbirlerini duyurdu. Bakan Pekcan açıklamalarında tedbirler kapsamında market ve pazarlardaki yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik önlemler alındığını ifade etti.

Ticaret Bakan Pekcan açıklamalarında market ve pazarlarda sebze ve meyvelerin seçilmeyeceğini ifade etti.

BAKAN PEKCAN’IN AÇIKLADIĞI TEDBİRLER

Konu ile ilgili olarak Bakan Pekcan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Market, manav ve pazarda ambalajsız satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca hijyenik koşullarda satışa sunulacak.

Pazar yerlerinde tezgah aralıkları geniş tutulacak, tezgah aralarında geçişte sıkışıklığa neden olacak kasa, ambalaj bulunmayacak.

Pazar yeri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışanlar hijyen konusunda bilgilendirilecek ve hijyen kurallarına uygun davranacak.

Market ve Pazarlarda Yeni Dönem
Market ve Pazarlarda Yeni Dönem

Anonim ve limited şirketlerde gerçekleştirilemeyen genel kurul toplantılarının ileri tarihte yapılmak üzere iptal edilmesi imkanı tanındı.

Şirket sözleşmelerinde bulunmasa dahi, elektronik ortamda genel kurul veya yönetim/müdürler kurulu toplantısı gerçekleştirilebilecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir