Gündem

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı! 21 Mart 2020 Bakan Koca açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açılmada corona virüsü tespit edilenlerin sayısının 670’e ulaştığını ve 9 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Her gece ülkemizdeki güncel durum hakkında bilgilendirme yapan Bakan Koca’nın bugünkü açıklamaları merak ediliyor. Peki 21 Mart 2020 Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı kaç?

Türkiye’de corona virüsü ilk tespitinden bu yana 11 gün geçti. Avrupa temaslı 1 kişi ile başlayan bu süreçte virüse yakalananların sayısı 670’i buldu. Artan virüs vakalarına karşın salgının durdurulması için ülke geneli alınan önlemler sıkılaştırıyor. Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkma yasağı getirildi.

Yaşlılarımızı koruyalım

Sağlık Bakanı Koca dün yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte 3656 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 311’i POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 HASTAMIZI KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. MÜCADELEMİZDE BİR AN BİLE ESNEKLİK GÖSTERMEYELİM.” dedi.

21 Mart 2020 vaka sayısı

Bakan Koca bugünkü açıklamasında hasta sayısının 927 ya çıktığını duyurdu. Twitter üzerinde yaptığı açıklamasında, “Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir