Gündem

Bilim Kurulu Üyesi corona virüsü salgını için riskli illeri açıkladı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, corona virüsü salgınında en riskli illeri açıkladı. Önümüzdeki iki haftalık dönemin çok önemli olduğunu vurgulayan Doğanay virüs açısından en riskli bölge olarak İstanbul’u işaret etti.

Türkiye’de coorona virüsü vaka sayıları arrtıkça insanlar en çok hangi bölgelerin risk altında olduğunu merak ediyor. Corona virüsü vakaları nerelerde tespit edildiğini öğrenmeye çalışarak tedbir almak isteyen vatandaşlara Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay tarafından açıklamalar yapıldı. Doğanay Covid-19 salgını için, “En riskli bölge İstanbul’dur, ikinci sırada Ankara vardır, üçüncü sırada İzmir sonrasında Antalya vardır. Van vardır, İran meselesi nedeniyle” ifadelerini kullandı.

Haziran ayında normal hayata yakınlaşırız

Virüsün ne zaman sonlanacağına ilişkin açıklamalar da yapan Doğanay, “Mart’ın sonuna geliyoruz, şu iki haftalık dönem çok önemli. Kapalı alanlarda bulaşıyor. Havalar ısındıktan sonra insanların kapalı ortamda bulunma oranı ne kadar düşerse enfeksiyon oranı azalacaktır.” Dedi. Nisan ayında insanların kapalı ortamlardan çıkması ve evlerin daha fazla havalandırılmasıyla virüsün azalma göstereceğini vurgulayan Doğanay, “Haziran ayına doğru hemen hemen normal hayata yakınlaşacağımızı öngörüyorum. Acaba bu Corona da aynen grip gibi az sayıda enfeksiyonla devam edecek mi diye bir düşüncemizde var.” İfadelerini sözlerine ekledi.

Kasım ayında tekrar nüksedebilir

Bir azalma olsa ile Kasım ayından itibaren havalar soğudukça corona virüsün tekrar nüksedebileceğini dile getiren Bilim Kurulu Üyesi “Bu virüs grip gibi yayılıyor. Solunum yollarıyla bulaşıyor. Hapşırırken, öksürürken el yıkamak önemli.” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir