Ekonomi

Asgari Ücret İçin Son Toplantı Tarihi ve Masada Olan Rakamlar

2019 yılında milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşın merak ettiği asgari ücret toplantılarının sonuncu gerçekleştirilecek. 27 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantılar kapsamında 2019 yılı asgari ücreti belli olacak. 

Yaklaşık 7 milyon vatandaşı direkt olarak  20 milyon vatandaşı da dolaylı olarak ilgilendiren toplantı öncesinde koşulan 4 rakamı sizlerle değerlendiriyoruz. 

2019 ASGARİ ÜCRETİ İÇİN KONUŞULAN 4 RAKAM

2019 yılında milyonlarca vatandaşların bir yıllık maaşını belirlemek için asgari ücret görüşmelerinin 4. ve son toplantısı 27 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek. 

Bu toplantı öncesinde ise öne çıkan bazı rakamlar bulunuyor. Bu rakamları Kamuilanlari.com olarak sizlerle paylaşıyoruz. 

TİSK Önerisi

İşverenler tarafından 2019 yılında asgari ücretliye hedef enflasyon oranında zam önerildi. Bu önerinin anlamı yüzde 15 oranında zam yapılsın ve asgari ücretlilere 1857 TL verilsin. Ayrıca TİSK asgari ücret desteğinin artarak devam etmesini de söyledi. 

Türk İş Talebi

İşçileri temsilen komisyonda bulunan Türk İş asgari ücret için iki rakam üzerinde duruyor. 2 bin TL artı refah payı açıklamasında bulunan Türk İş taleplerinin 2 bin 380 TL olduğunu açıkladı. Ayrıca işçi sendikası daha yoğun olarak 2 bin TL üzerinde duruyor. 

TÜİK Rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yapmış oldupu sunumunda asgari geçim indirimi olarak 2 bin 183 TL üzerinde durdu. Bu rakamın asgari ücret olarak belirlenmesini öneren TÜİK ayrıca hafif işler, ağır işler ve orta işler için farklı öneriler dile getirdi. 

Enflasyon Oranı

2019 yılı asgari ücreti için öne çıkan bir diğer rakam ise 2018 yılı enflasyon oranı tutarında zam yapılması. Bunun anlamı ise ortalama yüzde 20 zam ve 1920 TL maaş anlamına geliyor. Bu tutarda komisyonda gündeme gelmesede uzmanlar tarafından öne çıkarılan bir diğer rakam.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir