EkonomiGündem

Emekli Maaşların Yüzde 20 Corona Zammı ! İşte Yapılacak Zam Tutarı

En düşük emekli maaşına yüzde 20 oranında zam yapıldı. Peki bu zam tüm emeklilere yapılacak mı? Ayrıca yüzde 20 zam maaşlara nasıl yansıyacak? Detayları haberimizde okuyucularımızla paylaşıyoruz...

11 Mart tarihinde ülkemizde ilk corona virüsü vakası görüldü. Bunun ardından hükümet tarafından çeşitli tedbirler alınırken çeşitli kararlar da hayata geçirildi. Sağlık konusunda kesintisiz çalışmalar ve hizmetler devam ederken özellikle yaşlıların corona virüsünden korunmaları ve iyi beslenebilmeleri için maaşlarına zam yapılacağı duyuruldu.

EN DÜŞÜK MAAŞ 1500 LİRA OLDU

Alınan tedbirler hakkında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında en düşük emekli maaşını 1500 liraya yükselttiklerini belirtti. Bu bağlamda en düşük emekli maaşına yüzde 20 yani 237 liralık bir zam yapıldı. Peki diğer emekli maaşlarına bir zam yapılacak mı? Tüm emeklilerin maaşlarına zam yapılması talepler arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılamada en düşük emekli maaşının 1500 lira olduğu belirtilmişti. Yani SSK emeklisinin maaşı 1263 TL’den 1500 TL’ye ve Bağ-Kur’lunun maaşı ise 1418 TL’den 1500 liraya yükseltildi. Bu bağlamda en yüksek zam tutarı ise 237 lira oldu. Peki emekli sandığı için zam yapılacak mı?

SSK emeklisi olan vatandaşlara yüzde 20 zam yapılarak 1263 lira olan maaşları 1500 liraya yükseltildi. Bağ Kur emeklisi olan vatandaşlara da zam yapılarak 1418 lira olan maaşları 1500 lira yapıldı. Ancak emekli sandırğından emekli olmuş olan memurların emekli maaşları mevcut durumda 2500 liradan yüksek olduğu için herhangi bir zam yapılmadı. Görünüşe göre diğer emeklilerin maaş zammı yine enflasyon ve sözleşme kapsamında yapılacak.

Ancak maaş zammı hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir