Gündem

Türkiye’de yerli solunum cihazı üretimine başlanıyor!

Türkiye’de endişe yaratan corona virüsüne karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ve bilgilendirmeleri devam ediyor. Bakan Koca, "diğer ülkelerinde virüs salgınında en önemli sorunlardan biri olan solunum cihazı eksikliği için Türkiye’de seri üretime başlandığını açıkladı. TÜRKİYE, olası bir durumda eksikliğini yaşamayalım diye yerli cihaz için seri ÜRETİME BAŞLIYOR." dedi.

Corona virüsü vakalarında en çok kullanılan tıbbi malzemelerden biri de solunum cihazları oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin bu eksikliği yaşamaması için harekete geçildiğini bildirdi. Bakan Koca, twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, “SOLUNUM CİHAZI, dünyanın bu salgında en çok ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemelerden biri oldu. TÜRKİYE, olası bir durumda eksikliğini yaşamayalım diye yerli cihaz için seri ÜRETİME BAŞLIYOR.” Açıklamasını yaptı. Yapılan cihazlar ile diğer ülkelere de destek verileceğini vurgulayan Bakan Koca, “Yerli cihazın seri üretimine başlıyoruz. Bu sayede hem kendi ihtiyacımızı hem de kaynaklarımızla sağlamış olacağız. Hem de ihtiyacı olan diğer ülkelere destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

50 bin hızlı tarama kiti devreye girdi.

Türkiye’de corona virüsü tespiti için Çin’den hızlı tarama kitlerinin getirildiğini belirten Bakan Koca, Hızlı tarama kitini de bildiğiniz gibi devreye sokmuştuk. Bugün itibariyle ilave olarak Çin’den 50 bin hızlı tarama kiti sabah geldi ve hızla devreye girmiş oldu. Perşembe günü 300 bin ilave hızlı tarama kiti gelmiş olacak. Bir milyona kadar hızlı tarama kitlerini kullanmak üzere bağlantı yaptığımızı, özellikle tarama amaçlı kullanacağımızı ifade etmek istiyorum. “ dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir