Gündem

Fransa’dan geldiğini saklayan vatandaş Türkiye’de Covid-19 yüzünden öldü!

Fransa’dan geldiğini saklayan bir Türk vatandaşı, Türkiye’de corona virüsü yüzünden hayatını kaybetti. 62 olduğu öğrenilen E.Y. isimli vatandaşın Trabzon’da bir cenazeye katıldığı ve çok sayıda kişiye temas ettiği ortaya çıktı.

Çin Wuhan’da ortaya çıkan corona virüsü için Türkiye’de gündem olmaya ve endişeleri arttırmaya devam ediyor. Fransa’dan Türkiye’ye gelen E.Y. isimli bir vatandaş rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Sağlık ekiplerine yurt dışından geldiğini söylemedi

Burada sağlık ekiplerine Fransa’dan geldiğini söylemeyen vatandaşa tedbir amacıyla yine de corona virüsü testi yapıldı. Ancak test sonucu negatif çıkan vatandaş eve taburcu edildi.

Ateşi düşmeyince tekrar hastaneye kaldırıldı

Evde dinlenen vatandaş ateşi düşmeyince tekrar hastaneye kaldırıldı. E.Y.’ ye tekrar virüs testi uygulandı. Bu test sonucu da negatif çıkan vatandaş 3. Kez başka bir hastaneye kaldırıldı. Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan E.Y.’nin bu kez testi pozitif çıktı. Hastanede tedavi görmeye başlayan ve karantina altına alınan 62 yaşındaki E.Y. tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Cenaze namazına katıldı

Hayatını ölümcül corona virüs yüzünden kaybeden vatandaşın daha önce yapılan testlerinin negatif çıkmasının nedeni olarak virüsün kuluçka döneminde olması gösterildi. Ancak Fransa’dan Trabzon’a giderek cenaze namazına katılan E.Y.’nin temas ettiği 70 kişi daha karantina altına alınmak zorunda kaldı. Yapılan testler sonucunda, E.Y.’nin 2 akrabasına daha corona virüs bulaştırıldığı öğrenildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir