Gündem

Cuma namazının televizyondan imama uyarak kılınması caiz mi? İşte o sorunun yanıtı

Dünya Müslüman Alimler Birliği corona virüsü salgını sonrası Türkiye’de en çok merak edilen sorulardan birine yanıt verdi. Camiye gidemeyen cemaat için yapılan açıklamada, cuma namazının televizyondan imama uyularak kılınmasının caiz olmadığı belirtildi.

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısının artması üzerine alınan tedbirler kapsamında Cuma namazı için camiye gitmek yasaklandı. Bu durum üzerine vatandaşların kafasında, “evde televizyondan imama uyarak kılınması caiz mi?” sorusu oluştu. Dünya Müslüman Alimler Birliği sosyal medya üzerinden bu soruyu yanıtladı.

Caiz Değildir

Dünya Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi, Fıkıh ve Fetva Komisyonu Başkanı Nureddin el-Hadimi, Twitter’da, Cuma namasının iletişim araçlarına uyarak kılınıp kılınamayacağına ilişkin açıklama yaptığı bir video yayınladı. Konuya ilişkin bildiriyi okuyan Hadimi, “Cuma namazının televizyon, radyo ve modern iletişim araçları üzerinden kılınması, ‘Şer’i hüküm ve kurallara uymadığı, kötü sonuçları olacağı, cuma ve cemaatin amacına açıkça muhalefet ettiği için caiz değildir’ diyoruz.” Dedi. Bu durumda Cuma namazı yerine onun alternatifi olan öğle namazını kılabileceğini söyledi.

Cuma Namazının Şartları Vardır

Hadimi Cuma namazı için, “Cuma namazı en büyük ibadetlerden biridir ve şartları vardır. Bu nedenle de ancak Allah’ın yer, zaman ve şekliyle ilgili koyduğu şartlara uygun şekilde yerine getirilebilir.” açıklamasını yaptı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir