Gündem

Corona virüsü yüzeylerde 3 gün değil 17 gün yaşıyormuş!

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi, yüzeylerde 3 güne kadar yaşayabildiği iddia edilen corona virüsün 17 gün boyunca yaşayabildiğini ortaya koydu. Karantinaya alınan Diamond Princess'da 17 gün sonra Covid-19 izlerine rastlandı.

Çin’de ortaya çıkan corona virüsü vakasında Japonya’da Diamond Princess isimli bir yolcu gemisinde de ortaya çıkmıştı. 700’den fazla vaka olan gemi Japonya’da karantinaya alınmıştı. Gemide yapılan incelemelerde corona virüsü hakkında yeni bilgiler elde edildi.

Virüsün izlerinin enfeksiyona sebep olup olmadığı bilinmiyor!

Yapılan araştırmalar sonucu iki haftadan fazla bir süre sonra gemide corona virüsünün izlerine rastlandı. Konu hakkında açıklama yapan, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkez’inden (CDC) yüzeylerde 3 gün yaşadığı söylenen Covid-19’un aslında 17 gün yaşayabildiğini ifade etti. Ancak araştırmacılar virüsün izlerinin herhangi bir enfeksiyona neden olup olmadığını söylemek mümkün olmadığını bildirdiler.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir