Kamu Haberleri

Tarım Bakanlığı 10 Bin 551 Personel Alımı Seçim Öncesi Mart Ayında Yayımlanır Mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu kurumları arasında en uzun zamandır alım ilanı yayımlayan kurum konumunda. Yaklaşık 22 aydır büyük çaplı personel alım ilanı yayımlamayan bakanlıktan on binlerce aday ise ilan bekliyor. 

2019 yılının girmesiyle seçim öncesi dönemde yeniden sık sık gündeme gelen Tarım Bakanlığı personel alımı ile ilgili olarak son gelişmeleri ve ilanın seçimden önce yayımlanıp yayımlanması konusu haberimizde değerlendiyoruz. 

TARIM BAKANLIĞI’NIN PERSONEL TALEBİ

Tarım Bakanlığı’nın personel alımlarına dair en önemli gelişme Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Maliye ve Hazine Bakanlığı’ndan 10 bin 551 personel atama talebi oldu. Maliye Bakanlığı’nın onay vermesi durumunda ilana çıkmaya hazırlanacak olan Tarım Bakanlığı uzun zaman sonra personel ataması yapmış olacak. 

Ancak bu konuda adayları sevindirecek somut bir gelişme bulunmuyor. Zira CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur tarafından verilen geçtiğimiz dönemlerde verilen soru önergesi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt bulmadı. 

Bunun üzerine CHP’li vekil soru önergesinin yanıtlanması ile alakalı olarak yeni bir soru önergesi sundu. (İlgili haberimiz için TIKLAYINIZ)

TARIM BAKANLIĞI İLANI NE ZAMAN YAYINLANIR?

22 aydır alım yapmayan Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alım ilanı bekleyen adaylar seçimlerden önce ilanın yayımlanmasını bekliyorlar. Ancak bu durum pek söz konusu değil. Bakanlığı bu konuda bir çalışma yürüttüğü biliniyor ancak bu çalışmaya dair yapılan son açıklamada personel alımları ile ilgili olarak 2019 yılının tamamı ön plana çıkarıldı. 

Tarım ve Orman Bakanı Mustafa Aksu yapmış olduğu konuşmasında çalışmaların devam ettiğini ve 2019 yılına alımları yetiştirmek istediklerini ifade etmişti. 

Bu açıklamalar ve Maliye Bakanlığı’na iletilen talep doğrultusunda alımların yerel seçimlerden önce yayımlanması zor görünüyor. Öyle ki Adalet Bakanı Gül, İçişleri Bakanı Soylu katıldıkları etkinliklerde bakanlıklarına yapılacak personel alımlarını sık sık dile getiriyorlar. Belir Pakdemirli ise bu konuya dair açıklama yapmadı. 

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com ÖZEL HABER (Aktif link bağlantısı verilmeden alıntılanamaz)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir