Gündem

Sınavlar ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı!

Bilim Kurulu toplantısı sonrası, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Okulların açılma sürecinin uzatıldığını bildiren Selçuk LGS sınavı ile ilgili de açıklamada bulundu.

Bugün saat 13:30’da gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk en çok merak edilen soruları yanıtladı. Selçuk corona virüsü salgın sürecinde uzaktan eğitimin devam edeceğini bildirdi. Okulların açılmasına ilişkin olarak, “Bilim Kurulu’nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım.” İfadelerini kullanan Selçuk, LGS ile de açıklama yaptı.

Bakan Selçuk’un sınav açıklaması:

Prensip olarak biz sınavın zamanında yapılması konusunda özen gösteririz. LGS’nin yapılmasına göre 3 senaryomuz var. Buradaki kararlara bağlı olarak sınavların ertelenip ertelenmeyeceği belli olacak. Bizim senaryolarımız hazır. Önemli olan bizim çocuklarımızın sınavla ilgili streslerini düşürecek en asgari önlemleri almaktır. Uzaktan eğitimle sınava girecek öğrencilerimiz için özel çalışmamız devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir